
BOLIVINĖS BALANDOS IR GRIKIŲ DUONA
REIKĖS:
- 200g bolivinės balandos
- 100g grikių (lukštentų)
- 50g linų sėmenų
- 150g įvairių mėgstamų sėklų
- 20ml alyvuogių aliejaus extra virgin
- Druskos
- 1 v.š. pankolio/kmynų
- 1 v.š. kumino
EIGA:
Grikius su bolivine balanda užpilti verdančiu vandeniu. Linų sėmenis užpilti atskirai. Sėklas irgi užpilti atskirai. Viską mirkom bent 8h. Dažniausiai tiesiog palieku per naktį.
Gaminam: Grikius su balandą perplaunam ir dedam į blenderį, kartu dedam druską, kuminą ir aliejų - viską malam iki košės konsistencijos. Į masę dedam linų sėmenis, tada perplautas sėklas ir viską sumaišom. Jei masė gaunasi skystoka dar dedame turimų miltų be glitimo (aš dėjau grikių).
Pilam į kepimo formą ir kepam 180* (viršus ir apačia) apie 1h-1,5h, priklausomai nuo skardos dydžio ir orkaitės. Viršus turi gautis lengvai apskrudęs ir traškus.
Skanaus!