BOLIVINĖS BALANDOS IR GRIKIŲ DUONA

BOLIVINĖS BALANDOS IR GRIKIŲ DUONA

REIKĖS:

  • 200g bolivinės balandos
  • 100g grikių (lukštentų)
  • 50g linų sėmenų
  • 150g įvairių mėgstamų sėklų
  • 20ml alyvuogių aliejaus extra virgin
  • Druskos
  • 1 v.š. pankolio/kmynų
  • 1 v.š. kumino

EIGA:

Grikius su bolivine balanda užpilti verdančiu vandeniu. Linų sėmenis užpilti atskirai. Sėklas irgi užpilti atskirai. Viską mirkom bent 8h. Dažniausiai tiesiog palieku per naktį.

Gaminam: Grikius su balandą perplaunam ir dedam į blenderį, kartu dedam druską, kuminą ir aliejų - viską malam iki košės konsistencijos. Į masę dedam linų sėmenis, tada perplautas sėklas ir viską sumaišom. Jei masė gaunasi skystoka dar dedame turimų miltų be glitimo (aš dėjau grikių).

Pilam į kepimo formą ir kepam 180* (viršus ir apačia) apie 1h-1,5h, priklausomai nuo skardos dydžio ir orkaitės. Viršus turi gautis lengvai apskrudęs ir traškus.

Skanaus! 

Grįžti į tinklaraštį