
DRĖGNAS ŠOKOLADINIS BROWNIE SU JUODOSIOMIS PUPELĖMIS IR AVIŽOMIS (BE GLITIMO, BE CUKRAUS)
Skirtas sveikam malonumui – draugiškas hormonų balansui, žarnynui ir odai.
REIKĖS:
- 1 skardinė kokosų pieno (apie 400 ml)
- pakelis virtų juodųjų pupelių (apie 230g - 250g nusausintų)
- 8-10 pamirkytų datulių (mirkytų šiltame vandenyje -10min)
- 1 valg. š. riešutų sviesto (pvz., migdolų ar anakardžių)
- 1 valg. š. tirpinto kokosų aliejaus
- 3 valg. š. kakavos (be cukraus)
- 1/2 a. š. cinamono
- g avižų be glitimo (arba avižinių miltų koreguok pagal tešlos tirštumą)
- 1 linų kiaušinis (1 valg. š. maltų linų sėmenų + 3 valg. š. vandens)
- 1 a. š. kepimo miltelių (be glitimo)
EIGA:
- Paruošk linų kiaušinį: sumaišyk sėmenis su vandeniu ir palik 10 min brinkti.
- Sutrink pagrindą datules, pupeles, kokosų pieną, riešutų sviestą ir kokosų aliejų susmulkink trintuvu ar smulkintuvu iki vientisos masės.
- Įmaišyk kakavą ir cinamoną, vėl pamalk iki lygumo.
- Pamažu dėk avižas - sumaltas arba nepilnai smulkintas. Tešla turi būti tiršta, bet lengvai maišoma. Gali sunaudoti apie 180g - 200g, priklausomai nuo kokosų pieno tirštumo.
- Įmaišyk linų kiaušinį ir kepimo miltelius - nebepertrink, maišyk ranka.
- Supilk į kepimo popieriumi išklotą formą, išlygink paviršių.
- Kepk 180°C - 30-35min., kol paviršius sustings, bet vidus Išliks drėgnas.
- Atvėsink prieš pjaustant - sustandės ir taps putliai minkštas.
Nauda tavo kūnui ir odai:
-
Baltymai ir skaidulos iš pupelių ir avižų palaiko stabilų cukraus kiekį kraujyje.
-
Datulės – natūralus saldiklis be šuolių insulinei.
-
Kakava – antioksidantų šaltinis, mažinantis uždegimą ir gerinantis nuotaiką.
-
Kokosų riebalai + linų sėmenys – hormonų pusiausvyrai ir žarnyno gleivinės stiprinimui.
-
Be glitimo, be pieno, be pridėtinio cukraus – tinka jautresniam virškinimui ir antiuždegiminei mitybai.
Skanaus!