DRĖGNAS ŠOKOLADINIS BROWNIE SU JUODOSIOMIS PUPELĖMIS IR AVIŽOMIS (BE GLITIMO, BE CUKRAUS)

DRĖGNAS ŠOKOLADINIS BROWNIE SU JUODOSIOMIS PUPELĖMIS IR AVIŽOMIS (BE GLITIMO, BE CUKRAUS)

Skirtas sveikam malonumui – draugiškas hormonų balansui, žarnynui ir odai.

 

REIKĖS: 

  • 1 skardinė kokosų pieno (apie 400 ml)
  • pakelis virtų juodųjų pupelių (apie 230g - 250g nusausintų)
  • 8-10 pamirkytų datulių (mirkytų šiltame vandenyje -10min)
  • 1 valg. š. riešutų sviesto (pvz., migdolų ar anakardžių) 
  • 1 valg. š. tirpinto kokosų aliejaus
  • 3 valg. š. kakavos (be cukraus)
  • 1/2 a. š. cinamono
  • g avižų be glitimo (arba avižinių miltų koreguok pagal tešlos tirštumą)
  • 1 linų kiaušinis (1 valg. š. maltų linų sėmenų + 3 valg. š. vandens)
  • 1 a. š. kepimo miltelių (be glitimo)

 

 

EIGA:  
  1. Paruošk linų kiaušinį: sumaišyk sėmenis su vandeniu ir palik 10 min brinkti.
  2. Sutrink pagrindą datules, pupeles, kokosų pieną, riešutų sviestą ir kokosų aliejų susmulkink trintuvu ar smulkintuvu iki vientisos masės. 
  3. Įmaišyk kakavą ir cinamoną, vėl pamalk iki lygumo. 
  4. Pamažu dėk avižas - sumaltas arba nepilnai smulkintas. Tešla turi būti tiršta, bet lengvai maišoma. Gali sunaudoti apie 180g - 200g, priklausomai nuo kokosų pieno tirštumo. 
  5. Įmaišyk linų kiaušinį ir kepimo miltelius - nebepertrink, maišyk ranka. 
  6. Supilk į kepimo popieriumi išklotą formą, išlygink paviršių. 
  7. Kepk 180°C - 30-35min., kol paviršius sustings, bet vidus Išliks drėgnas. 
  8. Atvėsink prieš pjaustant - sustandės ir taps putliai minkštas. 

 

 

Nauda tavo kūnui ir odai: 

  • Baltymai ir skaidulos iš pupelių ir avižų palaiko stabilų cukraus kiekį kraujyje.

  • Datulės – natūralus saldiklis be šuolių insulinei.

  • Kakava – antioksidantų šaltinis, mažinantis uždegimą ir gerinantis nuotaiką.

  • Kokosų riebalai + linų sėmenys – hormonų pusiausvyrai ir žarnyno gleivinės stiprinimui.

  • Be glitimo, be pieno, be pridėtinio cukraus – tinka jautresniam virškinimui ir antiuždegiminei mitybai.

 

 

Skanaus!

Grįžti į tinklaraštį