SVEIKA IR SKANI PICA BE GLITIMO: BROKOLIŲ IR KALAFIORŲ PAGRINDU

SVEIKA IR SKANI PICA BE GLITIMO: BROKOLIŲ IR KALAFIORŲ PAGRINDU

INGREDIENTAI PICOS PAGRINDUI:
 • 4 nedideli brokolio žiedynai
 • 4 nedideli kalafioro žiedynai
 • 6 putpelių kiaušiniai (arba 2 vištos kiaušiniai)
 • 4 šaukštai kynvos miltų (arba kitų be glitimo miltų)
 • Druska ir rūkyta paprika (pagal skonį)

PAPILDOMI INGREDIENTAI (pagal norą):
 • 1 šaukštas veganiško pesto (galima rasti parduotuvėse, pvz., „Iki“)
 • 1 šaukštas veganiško majonezo arba mėgstamo padažo
 • Sauja šviežių špinatų
 • Kelios alyvuogės
 • Šviežias sūdytas tunas (griežinėliais)
 • Vyšniniai pomidorai (perpjauti pusiau)
 • Rudi pievagrybiai (griežinėliais)
 • Raudonas svogūnas (plonais griežinėliais)
 • Prieskoniai pagal skonį

EIGA: 
 1. Paruoškite pagrindo masę:
 • Brokolio ir kalafioro žiedynus sudėkite į blenderį.
 • Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir rūkyta paprika.
 • Sutrinkite iki vientisos masės.
 2. Įmaišykite miltus:
 • Į gautą masę įmaišykite kynvos miltus (ar kitus be glitimo miltus). Masė turi būti tiršta, kad būtų lengva paskleisti ant kepimo popieriaus.
 3. Formuokite pagrindą ir kepkite:
 • Ant kepimo popieriaus suformuokite apvalią picos formą.
 • Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje su ventiliatoriaus funkcija apie 15 minučių, kol pagrindas šiek tiek apskrus.
 4. Tepkite padažą ir dėkite ingredientus:
 • Ištraukę pagrindą, patepkite veganišku pesto ir majonezu (arba savo mėgstamu padažu).
 • Ant viršaus uždėkite špinatus, alyvuoges, šviežio sūdyto tuno gabaliukus, vyšninius pomidorus, pievagrybius ir raudoną svogūną.
 5. Kepkite dar kartą:
 • Pica grąžinkite į orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje su ventiliatoriaus funkcija apie 10 minučių, kol visi ingredientai lengvai apskrus.

NAUDA: 
 • Brokolis ir kalafioras: Turtingi vitaminais C, K ir folio rūgštimi, taip pat skaidulomis, kurios padeda palaikyti gerą virškinimą. Brokolyje esantys antioksidantai mažina uždegimą.
 • Kynvos miltai: Puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, suteikiantis sotumo jausmą. Juose nėra glitimo.
 • Šviežias tunas: Aukštos kokybės baltymai ir omega-3 riebalų rūgštys, kurios gerina širdies sveikatą ir mažina uždegimus. Sūdyto tuno skonis puikiai dera su picos ingredientais, tačiau jis taip pat suteikia organizmui reikalingų mineralų, tokių kaip jodas ir selenas.
 • Špinatai: Turi daug geležies, magnio ir kalcio – puikus pasirinkimas odos, plaukų ir kaulų sveikatai.
 • Pievagrybiai: Turtingi B grupės vitaminais, ypač B2 ir B3, kurie svarbūs energijos gamybai ir nervų sistemai.
 • Vyšniniai pomidorai: Puikus antioksidanto likopeno šaltinis, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais.

Ši pica ne tik skani, bet ir naudinga virškinimui, odai bei bendrai organizmo būklei.
Skanaus!
Grįžti į tinklaraštį