
SVEIKA IR SKANI PICA BE GLITIMO: BROKOLIŲ IR KALAFIORŲ PAGRINDU
INGREDIENTAI PICOS PAGRINDUI:
• 4 nedideli brokolio žiedynai
• 4 nedideli kalafioro žiedynai
• 6 putpelių kiaušiniai (arba 2 vištos kiaušiniai)
• 4 šaukštai kynvos miltų (arba kitų be glitimo miltų)
• Druska ir rūkyta paprika (pagal skonį)
PAPILDOMI INGREDIENTAI (pagal norą):
• 1 šaukštas veganiško pesto (galima rasti parduotuvėse, pvz., „Iki“)
• 1 šaukštas veganiško majonezo arba mėgstamo padažo
• Sauja šviežių špinatų
• Kelios alyvuogės
• Šviežias sūdytas tunas (griežinėliais)
• Vyšniniai pomidorai (perpjauti pusiau)
• Rudi pievagrybiai (griežinėliais)
• Raudonas svogūnas (plonais griežinėliais)
• Prieskoniai pagal skonį
EIGA:
1. Paruoškite pagrindo masę:
• Brokolio ir kalafioro žiedynus sudėkite į blenderį.
• Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir rūkyta paprika.
• Sutrinkite iki vientisos masės.
2. Įmaišykite miltus:
• Į gautą masę įmaišykite kynvos miltus (ar kitus be glitimo miltus). Masė turi būti tiršta, kad būtų lengva paskleisti ant kepimo popieriaus.
3. Formuokite pagrindą ir kepkite:
• Ant kepimo popieriaus suformuokite apvalią picos formą.
• Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje su ventiliatoriaus funkcija apie 15 minučių, kol pagrindas šiek tiek apskrus.
4. Tepkite padažą ir dėkite ingredientus:
• Ištraukę pagrindą, patepkite veganišku pesto ir majonezu (arba savo mėgstamu padažu).
• Ant viršaus uždėkite špinatus, alyvuoges, šviežio sūdyto tuno gabaliukus, vyšninius pomidorus, pievagrybius ir raudoną svogūną.
5. Kepkite dar kartą:
• Pica grąžinkite į orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje su ventiliatoriaus funkcija apie 10 minučių, kol visi ingredientai lengvai apskrus.
NAUDA:
• Brokolis ir kalafioras: Turtingi vitaminais C, K ir folio rūgštimi, taip pat skaidulomis, kurios padeda palaikyti gerą virškinimą. Brokolyje esantys antioksidantai mažina uždegimą.
• Kynvos miltai: Puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, suteikiantis sotumo jausmą. Juose nėra glitimo.
• Šviežias tunas: Aukštos kokybės baltymai ir omega-3 riebalų rūgštys, kurios gerina širdies sveikatą ir mažina uždegimus. Sūdyto tuno skonis puikiai dera su picos ingredientais, tačiau jis taip pat suteikia organizmui reikalingų mineralų, tokių kaip jodas ir selenas.
• Špinatai: Turi daug geležies, magnio ir kalcio – puikus pasirinkimas odos, plaukų ir kaulų sveikatai.
• Pievagrybiai: Turtingi B grupės vitaminais, ypač B2 ir B3, kurie svarbūs energijos gamybai ir nervų sistemai.
• Vyšniniai pomidorai: Puikus antioksidanto likopeno šaltinis, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais.
Ši pica ne tik skani, bet ir naudinga virškinimui, odai bei bendrai organizmo būklei.
Skanaus!