RUDENIŠKA KREMINĖ SRIUBA

RUDENIŠKA KREMINĖ SRIUBA

REIKĖS:

  • 1 batatas (saldžioji bulvė)
  • 1 sviestinis moliūgas
  • 1 puodelis virtų rudųjų lęšių (virti garuose)
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 raudonas svogūnas
  • Prieskoniai: ciberžolė, kuminas, rūkyta paprika, maistinių mielių dribsniai, druska su trumais
  • 1 šaukštas ekologiško sultinio miltelių (pvz., Glivin.lt)
  • Kokosų aliejus kepimui
  • Verdantis vanduo

EIGA: 

Daržovių paruošimas: Supjaustykite batatą ir sviestinį moliūgą gabaliukais, svogūną – smulkiais kubeliais, o česnaką – griežinėliais.

Kepinimas: Puode įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus. Ant jo trumpai (apie 2 minutes) pakepinkite svogūną ir česnaką, kol atsiskleis aromatas.

Daržovės: Į puodą sudėkite pjaustytą batatą ir moliūgą, dar pakepinkite apie 5 minutes, kad daržovės lengvai karamelizuotųsi.

Prieskoniai ir virimas: Įberkite ciberžolę, kumino, rūkytos paprikos ir šaukštą ekologiško sultinio miltelių. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų daržoves, ir virkite apie 15 minučių.

Lęšiai: Sudėkite virtus rudus lęšius ir virkite dar 5 minutes, kol daržovės taps minkštos.

Blenderiavimas: Viską sutrinkite iki kreminės konsistencijos.

Poilsis: Palikite sriubą pastovėti bent 30 minučių – skoniai susijungs ir taps dar sodresni.

Nauda sveikatai:

  • Priešuždegiminis poveikis: Ciberžolė ir kuminas yra stiprūs antioksidantai, mažinantys uždegimą organizme.
  • Baltymai ir skaidulos: Rudieji lęšiai praturtina sriubą augaliniais baltymais, padeda ilgiau išlikti sotiems ir gerina virškinimą.
  • Vitaminai ir mineralai: Batatai ir moliūgai yra puikus beta karoteno (vitamino A pirmtakas), vitamino C, kalio ir magnio šaltinis, stiprinantis imunitetą ir gerinantis odos būklę.
  • Žarnyno sveikata: Maistinių mielių dribsniai suteikia B grupės vitaminų, o ekologiškas sultinys – papildomų elektrolitų.

Ši rudeniška sriuba yra sotus, maistingas ir aromatingas patiekalas, puikiai tinkantis šaltoms dienoms!

Skanaus!

Grįžti į tinklaraštį