
RUDENIŠKA KREMINĖ SRIUBA
REIKĖS:
- 1 batatas (saldžioji bulvė)
- 1 sviestinis moliūgas
- 1 puodelis virtų rudųjų lęšių (virti garuose)
- 2 skiltelės česnako
- 1 raudonas svogūnas
- Prieskoniai: ciberžolė, kuminas, rūkyta paprika, maistinių mielių dribsniai, druska su trumais
- 1 šaukštas ekologiško sultinio miltelių (pvz., Glivin.lt)
- Kokosų aliejus kepimui
- Verdantis vanduo
EIGA:
Daržovių paruošimas: Supjaustykite batatą ir sviestinį moliūgą gabaliukais, svogūną – smulkiais kubeliais, o česnaką – griežinėliais.
Kepinimas: Puode įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus. Ant jo trumpai (apie 2 minutes) pakepinkite svogūną ir česnaką, kol atsiskleis aromatas.
Daržovės: Į puodą sudėkite pjaustytą batatą ir moliūgą, dar pakepinkite apie 5 minutes, kad daržovės lengvai karamelizuotųsi.
Prieskoniai ir virimas: Įberkite ciberžolę, kumino, rūkytos paprikos ir šaukštą ekologiško sultinio miltelių. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų daržoves, ir virkite apie 15 minučių.
Lęšiai: Sudėkite virtus rudus lęšius ir virkite dar 5 minutes, kol daržovės taps minkštos.
Blenderiavimas: Viską sutrinkite iki kreminės konsistencijos.
Poilsis: Palikite sriubą pastovėti bent 30 minučių – skoniai susijungs ir taps dar sodresni.
Nauda sveikatai:
- Priešuždegiminis poveikis: Ciberžolė ir kuminas yra stiprūs antioksidantai, mažinantys uždegimą organizme.
- Baltymai ir skaidulos: Rudieji lęšiai praturtina sriubą augaliniais baltymais, padeda ilgiau išlikti sotiems ir gerina virškinimą.
- Vitaminai ir mineralai: Batatai ir moliūgai yra puikus beta karoteno (vitamino A pirmtakas), vitamino C, kalio ir magnio šaltinis, stiprinantis imunitetą ir gerinantis odos būklę.
- Žarnyno sveikata: Maistinių mielių dribsniai suteikia B grupės vitaminų, o ekologiškas sultinys – papildomų elektrolitų.
Ši rudeniška sriuba yra sotus, maistingas ir aromatingas patiekalas, puikiai tinkantis šaltoms dienoms!
Skanaus!