SKANŪS IR TRAŠKŪS VAFLIAI

SKANŪS IR TRAŠKŪS VAFLIAI

Šie vafliai yra neutralaus skonio, todėl juos galima patiekti tiek su sūriais, tiek su saldžiais priedais.

 

REIKĖS (2 porcijoms): 

• 70 g quinoa miltų

• 100 ml kokosų arba migdolų pieno

• 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

• Žiupsnelis druskos

• ½ arb. š. ciberžolės (nebūtina, bet suteikia spalvą ir naudingų savybių)

Pasirinktinai – dėl tekstūros ir papildomų maistinių medžiagų:

• 1–2 valg. š. smulkintų riešutų (pvz., migdolų, graikinių)

• 1–2 valg. š. sėklų (pvz., sezamų, saulėgrąžų, kanapių)

 

Kildinimui – pasirink vieną variantą:

➤ 1 variantas (su kepimo milteliais): ½ arb. š. kepimo miltelių be glitimo

➤ 2 variantas (su soda): ¼ arb. š. sodos + ½ arb. š. citrinų sulčių arba obuolių acto (įmaišyti į skystus ingredientus)

 

Papildomai, priklausomai nuo pasirinkimo:

➤ Su kiaušiniais: 3 putpelių kiaušiniai, 1 vištos kiaušinis

➤ Be kiaušinių: 1 valg. š. maltų linų sėmenų + 3 valg. š. vandens (palikti 5 min.)

 

EIGA: 

1. Jei naudojate linų sėmenis, užpilkite jas vandeniu ir palikite 5 min., kol sutirštės.

 

2. Sumaišykite visus sausus ingredientus dubenyje.

3. Supilkite augalinį pieną, alyvuogių aliejų ir pasirinktą variantą (putpelių kiaušinius arba linų „kiaušinį“). Jei naudojate sodą, įmaišykite rūgštį į skystus ingredientus.

4. Jei norisi, įmaišykite smulkintus riešutus arba sėklas.

5. Išmaišykite iki vientisos tešlos.

6. Kepkite vaflinėje kol vafliai taps auksiniai ir traškūs.

 

PATIEKIMO IDĖJOS

Sūrūs variantai:

• Su lašiša ir avokadu: užtepk trintą avokadą, dėk rūkytą ar keptą lašišą, apibarstyk sezamų sėklomis ir mikrožalumynais.

• Su augaliniu kremu ir daržovėmis: užtepk kreminį tofu arba avinžirnių užtepą, pridėk agurkų, pomidorų, svogūnų laiškų.

• Su keptais kiaušiniais: dėk keptą ar virtą putpelės kiaušinį, apibarstyk juodaisiais pipirais ir žalumynais.

Saldūs variantai:

• Su kokoso jogurtu ir uogomis: pagardink natūraliu kokosų jogurtu ir žiupsneliu cinamono.

• Su riešutų sviestu ir sėklomis: užtepk migdolų arba sezamų sviestą, pabarstyk sėklomis ir šlakeliu cinamono.

• Su karamelizuotais obuoliais: pakepk obuolių skilteles su šiek tiek cinamono ir kokosų aliejaus, dėk ant vaflių.

 

Tokie vafliai gali būti universali pusryčių ar lengvos vakarienės idėja!

 

Skanaus! 

 

Grįžti į tinklaraštį