
KUGELIS
REIKĖS:
- Bulvių 500gr. (Naudojau mažas prancūziškas)
- Varškės be laktozės arba tofu jei visiškai be pieno 1 pakelis
- Svogūnas (raudonas) 1 vnt.
- Sviesto nedidelis gabaliukas
- Pievagrybiai 3-4
- Druskos žiupsnelis
- Maltų pipirų žiupsnelis
- Kokosų kremo 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai 2vnt.
- Bulvių prieskoniai
- Krapai
- Česnako 2 skiltelės
EIGA:
Bulves, svogūną ir česnaką sutarkuokite tarka mažiausiu dydziu, bet šiaudeliais. Keptuvėje išlydykite sviestą. Pievagrybius susmulkinkite ir apkepkite svieste. Pilkite kokosų kremą ir palikite ant mažos kaitros. Varškę/todu, kiaušinius ir visus prieskonius sutrinti blenderiu. Pievagrybių ir kokoso pieno masę pilkite į bulvių indą - išmaišykite. Tą patį padarykite ir su varškės mase. Bendrą masę supilkite į kepimo indą ištepta sviestuku ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 50-60min Iškeptą kugelį pagardinkite grietine, smulkintais česnakų laiškais ir pipirais.
Skanaus!